joi, 15 martie 2012

VIDEO Un primar din Italia le-a interzis prin lege localnicilor sa moara, pentru ca localitatea nu are cimitir

Primarul unui mic orasel din sudul Italiei a emis un ordin prin care interzice localnicilor sa mai moara, intrucat localitatea nu are un cimitir in care acestia pot fi ingropati, relateaza Russia Today.

Giulio Cesare Fava, primarul localitatii Falciano del Massico, situata la circa 50 de kilometri nord de Napoli (sudul Italiei) a emis la inceputul acestei luni un ordin local care pevede ca "este interzis locuitorilor... sa treaca dincolo de granitele vietii pamantesti, sa intre in viata de apoi".

Primarul a luat aceasta neobisnuita masura in urma unei dispute avute cu edilii localitatii invecinate Carinola, fata de care orasul Falciano del Massico si-a castigat autonomia in 1964, dar in administratia careia a ramas vechiul cimitir.

"Problema a aparut cand a fost impartit teritoriul, pentru ca autoritatile nu s-au gandit la faptul ca orasul Falciano del Massico nu va avea propriul cimitir", a explicat primarul Cesare Fava.

Persoanele decedate din ambele orase erau ingropate in vechiul cimitir, pana cand acesta a ramas fara spatiu pentru noi morminte. Desi a fost avuta in vedere o extindere a cimitirului, autoritatile nu a putut ajunge la o intelegere care sa multumeasca ambele comunitati, astfel ca edilul din Falciano a venit cu un proiect pentru constructia unui nou cimitir. Insa pana cand acesta va obtine autorizatiile necesare si va construi noul loc de odihna, celor aproape 4.000 de locuitori ai orasului  li s-a ordonat "sa continue sa traiasca".

"Nu mai sunt locuri de veci disponibile iar oamenii au protestat, asa ca am emis un ordin provocator prin care am spus: 'Cetateni, cat asteptam constructia noului cimitir, va ordon sa nu muriti, ca sa nu avem nicio problema'", a spus primarul.

Doi locuitori "au incalcat deja legea", a relatat ziarul italian La Stampa, doua decese fiind inregistrate in localitate din 5 martie pana acum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu