miercuri, 28 martie 2012

Sfaturi pentru inchirierea unei masini

Serviciile de inchiriere auto in Romania s-au dezvoltat simtitor in ultimii ani, mai ales dupa integrarea tarii in Uniunea Europeana. Multi straini viziteaza tara pe perioade scurte in interes de afaceri, precum si multi cetateni romani care sunt stabiliti peste hotare prefera sa inchirieze o masina de la un dealer de profil in loc sa conduca mii de kilometri ori sa se bazeze pe transportul in comun. Inchirierea unei masini se poate dovedi un serviciu esential pentru o buna activitate profesionala. De exemplu, daca masina pusa la dispozitie de angajator e defecta sau indisponibila, inchirierea unei masini pentru deplasari in tara e cea mai convenabila varianta. Trenurile sunt lente si nu foarte confortabile, iar serviciile aeriene interne nu sunt destul de dezvoltate pentru a acoperi un flux semnificativ de pasageri. La fel ca in cazul altor tipuri de servicii, trebuie sa stiti sa alegeti acele oferte care va avantajeaza cu adevarat. 

Daca veniti in tara cu avionul, e oportun sa va axati spre companii de inchiriere masini din Baneasa sau inchiriere masini otopeni. Multe companii de profil isi ofera serviciile chiar in aeroport, astfel ca nu va trebui sa va deplasati pana in Bucuresti sau un alt oras mare pentru a gasi o masina. In functie de flota de masini pe care companiile le detin, asigurati-va ca alegeti cea mai comoda si avantajoasa solutie pentru dumneavoastra. Daca va deplasati in interes de serviciu, e util sa aveti la dispozitie o masina atat efficienta, cat si eleganta, poate chiar o limuzina, tinand cont ca primele impresii sunt foarte importante. Pe de alta parte, daca aveti nevoie de o masina pentru o calatorie de-a lungul tarii alaturi de toata familia si o tona de bagaje, e recomandat sa gasiti o masina de capacitate mai mare, care nu trebuie neaparat sa impresioneze pe cineva pe sosea. Alegerea unei masini e desigur o experienta personala, dar exista cateva sfaturi sau chiar reguli generaliste care pot fi urmate indiferent de context.

  • Cercetati piata: Daca urmeaza sa inchiriati o masina in urmatoarele zile, acordati-va cateva ore pentru a gasi o companie care sa vi se para rezonabila din toate punctele de vedere. Fiecare companie are un anumit plan tarifar si sistem de taxe suplimentare si nu are sens sa platiti bani in plus pentru servicii de care nu aveti nevoie, dar sunt pironite in contract.
  • Tineti cont de distanta. In principiu, cautati sa inchiriati o masina cat mai aproape de locul in care va aflati, pentru ca astfel veti economisi timp si bani. Cautati companii de inchirieri masini in Bucuresti daca sunteti in capitala, nu va bazati pe o firma din Ploiesti, de exemplu. Apoi, tineti cont de traseul dumneavoastra cand semnati contractul- exista o sucursala a acelei firme in orasul de destinatie sau in relativa apropriere? Daca nu, va trebui sa platiti o taxa suplimentara de transport a acelei masini pana la cel mai apropriat sediu.
  • Cititi foarte atent contractul. Companiile de inchirieri auto au reguli stricte legate de masinile pe care le ofera. Inainte sa semnati si sa platiti, asigurati-va ca puteti sa folositi masina dupa bunul plac. Unele companii nu permit ca masina sa fie scoasa din tara, iar altele au taxe suplimentare (consistente) daca masina depaseste un anumit kilometraj. De asemenea, asigurati-va ca garantia pe care o platiti acopera asigurarea in caz de accident si ca nu veti avea probleme in cazul in care masina e implicata intr-un accident.

  • masini de inchiriat bucuresti, inchiriere masini bucuresti

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu