marți, 20 martie 2012

Carucioare copii in expozitii

Cel putin de doua ori pe an, producatorii, importatorii si detinatorii de site-uri cu articole si hrana destinate exclusiv copiilor, isi etaleaza marfurile in spatii largi in cadrul unor expozitii tematice cu vanzare. Este momentul cand strategia virtuala online a site-urilor de specialitate devine palpabila, trecand astfel de granita monitorului si expunand in fapt tot ceea ce puteti vedea online in domeniu.

Vizionarea unei astfel de expozitii este cu adevarat un tur de forta atat pentru parinti cat mai ales pentru cei mici. Diversitatea, sunetele, culorile si nu in ultimul rand tehnologia cu care sunt accesorizate toate aceste produse, fac din acest tip de manifestari un adevarat El Dorado al copiilor.

Ati putea spune ca mai greu este de ajuns pana in locatia unei astfel de expozitii, pentru ca odata intrati, minutele vi se vor parea ore, in timp ce copilul nu se va mai lasa dus cu niciun chip din lumea speciala in care a patruns. De cele mai multe ori scopul unei astfel de vizionari este chiar achizitionarea unor produse pentru copil, marea majoritate a parintilor fiind interesati in a gasi unul sau mai multe produse strict necesare pentru primii ani de viata ai copilului.

Dintre aceste produse un carucior copii este de departe cel mai util produs pe care o tanara familie trebuie sa il aiba in casa pentru a putea iesi cu copilul la plimbari placute si odihnitoare in aer liber.

Daca pana acum ati putut selecta in liniste in fata calculatorului unul dintre aceste produse, acum este momentul de a vedea pe viu caracteristicile acestor carucioare si a lua o decizie potrivita cu dorintele dumneavoastra. Nu trebuie sa va lasati intimidati de oferta exuberanta care va este propusa, ci trebuie sa analizati atent si fara nicio graba toate detaliile importante pe care aceste carucioare copii trebuie sa le indeplineasca.

Chiar daca bebe pare atras in mod irezistibil de anumite accesorizari sau culori ale unui anumit carucior copii, este evident ca nu veti trata aceasta dorinta ca pe una neaparat potrivita, luand in calcul in primul rand interesul securitatii copilului dumneavoastra inaintea unor accesorii care ar putea sa nu insemne nimic in acest sens.

Concret veti observa si verifica urmatoarele aspecte pe care un carucior copii in mod obligatoriu trebuie sa le indeplineasca.

In primul rand stabilitatea este un factor extrem de important. Copilul mic se va misca in scaunelul in care este asezat, aplecandu-se sau intinzandu-se in lateral atat in timpul mersului cat si atunci cand stati pe loc. Observati daca acest carucior copii este suficient de stabil, folosind o metoda simpla de verificare, prin agatarea unei sacose sau genti de manerul acestuia atat in partea din spate cat si in lateral. Ecartamentul intre rotile caruciorului trebuie sa fie cat mai mare, cu alte cuvinte rotile sa fie cat mai departate de centrul scaunelului. In acest fel posibilitatea de rasturnare se reduce considerabil.

In continuare observati si treceti cu mana peste toate zonele din jurul scaunelului unde va fi asezat copilul si chiar peste zonele de sustinere al acestuia. Posibilele accesorii pozitionate in jurul scaunelului precum si alte manere sau dispozitive de siguranta vor fi si ele cercetate atent vizual si tactil. Scopul acestor verificari este ca toate suprafetele la care va avea acces copilul sa fie cat mai netede, rotunjite si fara niciun fel de proeminente care ar putea rani copilul.

In plus accesoriile demotabile vor fi analizate din punct de vedere al marimii si posibilitatii desprinderii unor parti componente ale acestora, din perspectiva unui moment de neatentie cand copilul ar putea inghiti o astfel de piesa.

Franele rotilor trebuie verificate si actionate de mai multe ori pentru determina daca acestea au efectul si isi pastreaza eficienta pentru care au fost instalate. Un carucior copii care stationeaza si nu are rotile perfect blocate ar putea fi impins sau lovit, urmarile fiind neplacute.

Daca toate aceste aspecte au fost bifate ca fiind in ordine, atunci va veti indrepta atentia catre sistemul de asigurare al copilului cu hamul scaunelului. Acesta este necesar sa fie dotat cu cinci puncte de prindere si asigurare, atfel incat copilul sa nu poate cadea accidental din scaunel.

Rotile sunt si ele importante atunci cand faceti plimbari mai lungi si copilul datorita aerului curat va adormi pe parcurs. Un carucior copii cu roti fabricate din teflon sau cauciuc va asigura o alunecare lina a acestuia, chiar si atunci cand drumul nu este perfect plan. In mod cert veti evita un sistem de roti fabricate din plastic dur.

Analizand aceste cateva aspecte importante pe care un carucior copii trebuie sa le indeplineasca, veti avea linistea si bucuria unor plimbari placute si lipsite de orice grija.


carucior, carucioare copii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu