duminică, 29 aprilie 2012

Curatenia cunductelor de canalizare este curatenia casei tale

Ne ingrijim permanent sa aducem in casa cat mai multa confort, cat mai multa ambianta si aer curat, astfel ca atunci cand ajungem acasa si familia se reuneste dupa o zi de alegatura prin oras cu treburi sa puteam sta linistiti si sa ne bucuram de o seara placuta discutand, citind sau urmarind un film la televizor. Daca tot am muncit din greu o viata, este atat de placut sa lasam copiilor si nepotilor o casa bine intretinuta si ale carei utilitati sa fie perfect functionale.

Probabil ca nu de putine ori multi dintre dumneavoastra ati avut de trecut peste diverse probleme in ceea ce priveste intretinerea unei locuinte, unele dintre acestea mai usor de rezolvat, altele de-a dreptul dificile si pe care fara interventia profesionista a unor firme specializate nu le-ai fi putut face fata. Oricare dintre utilitatile pe care o gospodarie le foloseste detine particularitati operationale si de intretinere pe care va trebuie sa le respectam in asemenea masura incat sa nu ajungem in situatii limita sau uneori chiar periculoase pentru intreaga familie.

Daca pentru reteaua care alimenteaza cu gaz metan casa vom solicita revizii periodice din partea autoritatii in domeniu, iar pentru reteaua de alimentare cu energie electrica prezenta cel putin anuala a unui electrician autorizat este la fel de binevenita, atunci acelasi lucru trebuie facut si pentru reteaua conductelor de canalizare ale locuintei.

Desi pare un subiect pe care am vrea sa il ocolim, doar un eveniment serios in aceasta zona ne poate aduce la realitate, observand astfel ca ignorarea acestei zone de instalatii ne poate crea neplaceri serioase atat noua cat si vecinilor in cazul in care locuim la bloc. Nu mai trebuie sa traim cu senzatia ca sistemul de canalizare poate „inghiti” tot ce aruncam, fiindca nu este asa, ba mai mult un blocaj poate aparea chiar si prin simpla necuratare periodica a acestuia.

Cel mai util lucru pe care il puteti face, fara sa aveti vreo interventie personala directa, este sa solicitati periodic unei firme specializate un serviciu de desfundare canalizare, care va curata practic intreaga tubulatura a acesteia. Oricat de surprinsi ati fi, curatenia unui sistem de canalizare este chiar curatenia din casa noastra, pentru simplul motiv ca toate apele uzate deversate in sistem se vor putea scurge rapid si in siguranta, fiind „canalizate” direct catre reteaua generala, fara a lasa in urma mirosuri neplacute.

Realizarea unui serviciu de vidanjare, presupune utilizarea unor echipamente speciale pe care tehnicienii profesionisti le vor manevra in asa maniera incat decolmatarea si eliberarea blocajelor care ar putea aparea in interiorul conductelor sa fie facuta in siguranta si cu maximul de eficienta. Nu incercati in regie proprie, sau cu ajutorul vreunui binevoitor sa interveniti asupra unui sistem de canalizare, deoarece riscati o interventie de slaba factura si mai mult decat atat va puteti chiar accidenta prin manuirea unor echipamente neautorizate.

Intr-un oras mare, importanta functionarii la parametri maximi de calitate a retelelor de canalizare se va putea realiza si prin constientizarea cetatenilor de importanta acestui serviciu de utilitati, in sensul de a nu confunda tubulatura de canalizare cu tomberonul pentru gunoi menajer, in caz contrar curatenia cunductelor de canalizare nu va mai fi in curand si curatenia din casele dumneavoastra. In situatii extreme, dar mai ales preventive pentru ca acest lucru trebuie inteles de catre toata lumea, solicitarea de interventie a unui operator profesionist de vidanjare bucuresti este cel mai oportun lucru pe care il veti putea face.

Nu lasati sa treca perioade mari de timp intre efectuarea acestor servicii de desfundare canalizare, iar in situatia in care considerati ca sunteti mult prea ocupati cu alte probleme personale, cel mai potrivit lucru pe care il veti putea face este sa solicitati firmei specializate sa intocmeasca un contract si un grafic de vidanjare periodica pentru a va pune la adapost de orice neplacere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu