joi, 26 aprilie 2012

Aparate de aer conditionat split

Achizitionarea de aparate de aer conditionat split poate parea un proces destul de simplu si usor de finalizat pentru orice persoana. Intr-un final, poate ca asa este, dar exista totusi cateva lucruri importante de care nu trebuie sa uitati atunci cand doriti sa cumparati aparate de aer conditionat split, cu atat mai mult daca sunteti la prima dumneavoastra achizitie de acest fel.

In primul rand, trebuie sa ne familiarizam cu conceptul de aer conditionat split. Ce inseamna, la ce sunt bune aceste tipuri speciale de aparate si care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le luam in considerare atunci cand dorim sa le achizitionam. Pentru a ne asigura ca echipamentul de aer conditionat split pe care l-am achizitionat este exact ceea ce ne trebuie, este necesar sa intelegem in primul rand felul in care acestea functioneaza precum si care sunt avantajele, dar si dezavantajelor lor.

Unitatile portabile de aer conditionat split sunt disponibile in cele mai multe dintre cazuri cu compresorul si evaporatorul situate intr-un pachet extern separat si cu cele doua unitati conectate prin intermediul a doua conducte de agent frigorific detasabile, asa cum este cazul sistemelor fixe de tip split. Aparatele de aer conditionat split portabile sunt superioare celor de tip mono cu unul sau cu doua furtunuri, in primul rand prin faptul ca zgomotul interior produs precum si dimensiunea unitatii interne pot fi reduse foarte mult datorita situarii externe a compresorului. De asemenea, apa colectata poate fi pompata in unitatea exterioara cu ajutorul unei pompe, evitând astfel nevoia de a scurge periodic  apa de la unitatea interioara atunci cand ruleaza in modul de racire. In ceea ce priveste dezavantajele aparatelor de aer condionat split in comparatie cu cele de tip mono cel mai important de evidentiat este faptul ca o suprafata exterioara a cladirii, ca de exemplu un balcon, trebuie sa fie disponibil pentru a face posibil ca unitatea externa a compresorului sa poata fi amplasata. Cele mai multe aparate de aer conditionat split nu introduc aer de afara pentru a fi ventilat, ci doar realizeaza  o funcÅ£ie de control al temperaturii. Este, totusi,posibil sa fie adaugate conducte de ventilatie unor sisteme de aer conditionat split, astfel incat acestea sa aduca cu adevarat aer proaspat in incapere.

Alegerea aparatelor de aer conditionat split se realizeaza, atunci cand analizam o oferta disponibila, in primul rand in functie de suprafata care se doreste a fi acoperita. De exemplu, pentru o suprafata cuprinsa intre 15-25 mp, vom avea nevoie de un aparat de aer conditionat split de 9000 BTU. In cazul in care suprafata este mai mare, sa zicem intre 45-55 mp, atunci veti avea nevoie de un aparat de aer conditionat mult mai mare, de 24000 BTU.

Chiar daca ati gasit oferta cea mai potrivita pentru dumneavoastra si v-ati decis ce aparat de aer conditionat split veti achizitiona, este foarte important sa nu uitati de procesul de instalare. In cazul in care firma nu va ofera si servicii de instalare si va recomanda alte firme de instalare sau nu, acordati o atentie deosebita si acestui aspect. Asigurati-va ca firma care se ocupa de instalarea echipamentului de aer conditionat split este una de specialitate si ca va pune la dispozitie o echipa de adevarati profesionisti.

Aerul conditionat split a reusit de-a lungul timpului sa avantajeze un numar din ce in ce mai mare de clienti, atat din punct de vedere economic, cat si din cel al confortului si sanatatii. Mai ales in ziua de astazi cand, in perioadele de vara extrem de calduroase, este aproape imposibil sa ne desfasuram activitatile zilnice necesare in conditii optime de confort.


Tags: aer conditionat split

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu