miercuri, 6 iunie 2012

Alegerea instalatorului potrivit

Sa cunoasteti momentul potrivit pentru a angaja un instalator sanitare inseamna, pe termen lung, sa faceti economii financiare semnificative. Este recomandat sa aveti un instalator de incredere inaintea aparitiei unei probleme, urgente sau nu,  sau atunci cand aceasta este una extensiva si necesita expertiza pentru a fi rezolvata, dar si atunci cand exista un risc foarte mare de a produce mai mult dezastru decat de a o rezolva. Asadar, indiferent de natura problemei pe care o aveti, incercati pe cat posibil sa apelati la ajutor specializat, chiar daca poate la prima vedere ati putea crede ca o puteti solutiona pe cont propriu. Cu toate acestea, este posibil sa nu stiti exact serviciile carui instalator sa le alegeti, in cine sa aveti incredere si, mai mult decat atat, este foarte posibil sa nu aveti la dispozitie timpul necesar compararii ofertelor existente pe piata, mai ales daca problema deja a aparut si trebuie solutionata imediat.

Apelarea la serviciile unui instalator profesionist, desi este intotdeauna un lucru recomandat, poate deveni o experienta de-a dreptul stresanta, cu-atat mai mult daca este necesara din cauza unei probleme aparute pe neasteptate si care trebuie rezolvata urgent. Cu toate acestea, daca puneti intrebarile necesare si luati o decizie informata , gasirea unui instalator profesionist de incredere poate fi un proces chiar placut si relaxant. Ca multe alte persoane, este foarte posibil sa credeti ca problema dumneavoastra va fi rezolvata indiferent de instalatorul pe care il angajati. Dar pana la urma, o mare parte din aceste persoane nu face altceva decat sa cheltuiasca sume imense de bani pe serviciile unui instalator nepotrivit. Indiferent daca problema cu care va confruntati este una mare sau mai mica, este important sa stiti cum sa alegeti un instalator potrivit pentru a o rezolva.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti inainte ca un instalator sa vina in casa dumneavoastra este sa aveti deja un inventar facut al tuturor reparatiilor pe care acesta trebuie sa le faca, pentru ca astfel sa rezolve totul intr-o singura vizita. In cazul in care problemele care trebuiesc rezolvate necesita expertize diferite, asigurati-va ca apelati la aceeasi firma de servicii, fie ca este vorba de instalator,  de un electrician, de instalator aer conditionat, apa, gaze sau centrale termice de exemplu. De asemenea, asigurati-va ca acel instalator sau acea firma detine asigurare si licenta de practica.

Nu este indicat sa alegeti primul instalator pe care il gasiti intr-un ziar sau intr-un afis gasit din intamplare pe strada. Incercati pe cat posibil sa realizati o cautare in prealabil, ca de exemplu pe internet, pentru a descoperi ce alte oferte locale de instalator mai exista. Mediul online va permite aflarea tuturor ofertelor disponibile intr-un timp foarte scurt, si tot ce va ramane sa faceti este sa le comparati si, in functie de nevoile dumneavoastra, dar si de limitele financiare pe care le aveti, sa alegeti oferta care vi se potriveste cel mai bine. In plus, in cazul ofertelor online, veti putea analiza nu doar ceea ce un instalator va poate oferi, dar si feedback-uri din partea clientilor cu care acestia au lucrat pana in prezent, si astfel va veti putea face o parere mai clara despre persoana cu care ati putea lucra in viitor.

De asemenea, aveti grija sa nu cadeti in mirajul faimei firmelor care ofera astfel de servicii. Un instalator profesionist independent de cele mai multe ori ofera servicii de calitate superioara, spre deosebire de aceste firme care, pe langa faptul ca va fac sa cheltuiti sume imense de bani, va pun la dispozitie servicii de o calitate indoielnica si invers proportionala cu faima de care se bucura.


Tags: instalator sanitare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu