miercuri, 13 iunie 2012

Alege pentru casa noua solutii incalzire eficiente

Cel putin pentru moment incarcarea din punct de vedere al costurilor pe care le achitam cu incalzirea locuintelor personale a ajuns la un nivel pe care multi dintre noi il suportam cu greu, ca sa nu mai vorbim despre ineficienta acestor instalatii de incalzire centralizata. In situatia in care aveti posibilitatea de a opta pentru o casa noua, fie construita de la zero, fie cumparata si care necesita o renovare completa, printre primele aspecte pe care ar trebui sa le aveti in vedere sunt si adoptarea unei solutii incalzire pentru intreaga locuinta si a eventualelor dependite ale acesteia, care sa fructifice din plin consumul de energie cu care este alimentata si ceea ce este cel mai important sa aiba un randament cat mai bun.

Sistemul de incalzire cu ajutorul radiatoarelor alimentate cu apa fierbinte s-a dovedit a nu fi cea ma buna solutie, lasand deoparte chiar si costurile mari aferente, ati putut observa cum caldura pe care aceste radiatoare o elimina este aruncata in prima faza in tavanul incaperii iar mai apoi prin recircularea aerului este distrubuita in locatia astfel incalzita. Cum ar fi sa beneficiati de caldura in casa exact in locul in care stati cel mai des ? Ei bine, solutie gasita de expertii in acest domeniu s-a concretizat prin punerea la punct a variantei de incalzire in pardoseala, ceea ce suprima complet pierderile de energie calorica care se produc in varianta clasica cu radiatoare, aducand in incapere caldura de care aveti nevoie chiar la nivelul de pardoseala si in imediata apropiere a acesteia, adica exact acolo unde stati cel mai mult cand va deplasati prin casa, lucrati la calculator sau vizionati un program la televizor.

De ce sa pierdem energie calorica in partea superioara a incaperilor unde este complet inutila, cand am putea avea la baza camerei o temperatura de circa 24 de grade Celsius, iar in zona mediana a acesteia circa 22 de grade Celsius ? Raspunsul este evident in favoarea remedierii acestei anomalii prin instalarea inca de la inceput a unei solutii de incalzire pardoseala. Surpriza va fi ca zona cea mai putin folosita, adica cea de la nivelul tavanului va beneficia de o temperatura situata in jurul valorii de 20 de grade Celsius, evident mai mult decat normala pentru aceasta parte a camerei de locuit, unde practic nu avem nevoie decat de o temperatura de intretinere a caldurii tavanului.

Cand spuneam despre faptul ca inca de la inceput este util sa adoptati varianta acestei solutii incalzire atunci cand construiti o casa noua, sau renovati o alta, incercam sa aducem in prim plan si ideea ca odata montat aceste sistem de incalzire in pardoseala, veti putea placa ulterior suprafetele de pardoseala cu orice timp de acoperire considerati ca este potrivita cu preferintele dumneavoastra in ceea ce priveste designul interior al noii locuinte pe care cu siguranta o asteptati de ceva vreme. Chiar si placarile cu gresie, despre care stim ca se simt mai reci decat oricare alt tip de acoperire, vor fi acum calde si placute la atingere cand veti traversa aceste zone ale casei.

Daca inca nu ati depasit momentul informativ despre aceste solutii incalzire si considerati ca mai aveti nevoie de sfaturi si informatii legate de partea de cosuturi pentru un astfel de sistem de incalzire al locuintei, atunci cei mai utila solutie este gasirea prin intermediul online si contactarea unei firme specializate pentru primirea mai multor amanunte legate de incalzirea prin pardoseala preturi. Fara indoiala ca factorul de buget isi spune cuvantul si nu trebuie sa riscati adoptarea unei solutii pripite, in sensul dimensionarii incorecte a acestui sistem, de aceea informarea este obligatorie in ceea ce privesc variantele pentru incalzire pardoseala preturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu